Bemind èn Ongerept Thailand!

Individuele (privé) reis

Thailand, de meest populaire vakantiebestemming van Azie. En niet ten onrechte. Maar weinig landen bieden zoveel cultuur en afwisseling als het Land van de Glimlach. Wij bieden u een goed gebalanceerde rondreis met tal van hoogtepunten. Het levendige Bangkok dat zich inmiddels heeft ontpopt als een van de meest populaire steden ter wereld, de mystiek van de River Kwai en het onbedorven oosten met zijn waarlijk schitterende natuur en eindeloze panorama’s. U reist noordwaarts en doet prachtige ervaringen op, bezoekt het olifantenziekenhuis en verblijft in Chiang Mai, de roos van het noorden. Ook een bezoek aan de koningsstad Sukothai met zijn indrukwekkend verleden staat op het programma. We reizen verder naar het oosten van Thailand en maakt u kennis met het nog echte Thailand waar u door een niet toeristisch boerendorp fietst. Ook overnacht u in de “middle of nowhere” in een geweldige safaritent bij een boerenfamilie! Vervolgens gaat u verder langs de grens met Laos en volgen we deels de Mekong River, de op 11 na langste rivier ter wereld. Per slaaptrein vertrekt u weer terug naar Bangkok en aansluitend gaat u aan het strand nog even nagenieten van alle indrukken! Een prachtige en veelzijdige rondreis!

PROGRAMMA
Dag 01 Bangkok

NL 026 rij 1 foto 1 NL 026 rij 1 foto 2 NL 026 rij 1 foto 3

Per openbaar vervoer maken we een leuke tocht naar de rivier. Vervolgens gaat u een stukje per lokale taxiboot en bevindt u zich midden onder de lokale bevolking en krijgt u een goede indruk over wat zich allemaal afspeelt op en langs de waterkant. Daarna gaat u op ontdekking in China Town, de nog grootste en meest authentieke China Town ter wereld. U wandelt door de smalle steegjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere “snuisterijen”. Aansluitend nemen wij u mee naar de bloemenmarkt, de grootste in Thailand, die nooit sluit en dus 24 uur per dag geopend is. Daarna bezoekt u de Grand Palace en zijn wat Phra Keo tempel, de meest belangrijke bezienswaardigheid in Thailand. Hier ziet u diverse, werkelijk schitterende, paleizen waarvan sommige in een combinatie van Franse en Thaise architectuur. De Wat Phra Keo herbergt de wereldberoemde smaragden boeddha die dagelijks, vanuit alle delen uit de wereld, duizenden bezoekers trekt. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in het Tong Tara Riverside Hotel * * *.

Dag 02 Bangkok FIETSEN en KOKEN in de TROPEN!

NL 026 rij 2 foto 1 NL 026 rij 2 foto 2

Thais koken kan overal! Maar tijdens deze excursie kookt u niet in een restaurant of een volledig ingerichte kookschool, nee, maar gewoon met heel eenvoudige middelen in de “middle of nowhere” maar niet ver van van de bewoonde wereld vandaan. Een wel zeer bijzondere ervaring en eveneens zult u versteld staan van het bijzonder smakelijke resultaat!

U vaart naar Ban Krachau, net even buiten het centrum van Bangkok gelegen. Hier staan de fietsen voor u klaar en fietst u door een schitterend gebied. Een heerlijk relaxt tochtje waarbij u niet veel auto’s zal tegenkomen. De tocht is mooi! U ziet traditionele houten woningen, palmen, bananen, orchideeën en kinderen wuiven u tegemoet. Vervolgens fietsen we naar een bijzondere plek waar we gewoon in de “middle of nowhere” beginnen aan onze kookochtend.
Op eenvoudige pitjes en met eenvoudige “keukengereedschappen” gaat u zien dat we samen, in een zeer korte tijd, een voortreffelijke maaltijd gaan bereiden. Het bezig zijn en de unieke Aziatische geuren, welke deze ochtend prettig doordringend aanwezig en de rustige omgeving en de Thaise warmhartigheid alsmede de Thaise humor maken deze ochtend tot een ware belevenis. Het is typisch Thais waarbij u zal zien dat er voor de echte Thaise keuken geen dure hulpmiddelen hoeven worden aangeschaft! De eenvoud van de bereiding siert de maaltijd! Nadat we hetgeen we samen hebben gekookt en hebben genuttigd eindigt deze kooksessie en fietsen we weer terug naar het beginpunt. De middag is ter vrije besteding.

Dag 03 Bangkok – Trein markt – Drijvende Markt – River Kwai (170 km)

NL 026 rij 3 foto 1 NL 026 rij 3 foto 2 NL 026 rij 3 foto 3

Na het ontbijt verlaten we Bangkok en bezoekt u als eerste het zogenaamde “Talad Rotfai” stationnetje. Hier loopt de spoorlijn dwars door een lokale markt. De spoorweg is dan ook helemaal dichtgebouwd met parasols, manden, kisten etc. Komt er een trein aan, dan worden de parasols snel afgebroken, de manden, kisten en karren aan de kant geschoven en de “Thaise Intercity” kan probleemloos passeren. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel. Vervolgens gaat u verder naar Damnern Saduak waar u een bezoek brengt aan de nog grootst zijnde drijvende markt van Thailand. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend bij de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen.
Vervolgens verder naar Kanachanaburi waar we aan de rivier zullen lunchen. Daarna gaat u aan boord van de beruchte “Death Railway Train” en maken we een 45 minuten durende tocht over de “dodenspoorweg”. De tocht is een ware belevenis, zeker wanneer de trein zich schoorvoetend over het zogenaamde “bamboeviaduct” voortbeweegt. In de namiddag arriveren we bij het Pung Wan Yai Hotel * * * voor overnachting.

Dag 04 River Kwai – Ayuthaya – Khampang Phet (350 km)
Na het ontbijt bezoeken we de “Bridge on The River Kwai en de erebegraafplaats.
Vervolgens verlaat u de River Kwai en rijden we richting Ayuthaya, de oude hoofdstad van Thailand. Eens behoorde Ayuthaya tot een der meest machtigste steden in Z.O. Azie. De stad was bezaaid met tempels en paleizen en is benoemd tot “werelderfgoed”. We bezoeken het Bang Pa Inn, de zomerresidentie van het koningshuis. In dit mooi aangelegde park zien we een collectie van diverse paleizen zoals o.a. Victoriaans, Chinees, Zwiters en natuurlijk Thais.
Daarna een bezoek aan de Wat Chai Wattanaraan, die met zijn prestigieuze ligging aan de rivier, tot een van de mooiste tempels van heel Azie genoemd kan worden. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag rijden we verder naar Khampang Phet waar we in de late namiddag zullen arriveren. Het is leuk om tegen de avond even naar de rivier te lopen waar we met een beetje geluk zullen genieten van een prachtige zonsondergang.
Overnachting in Khampang Phet.

Dag 05 Khampang Phet – Chiang Mai (360 km)

NL 026 rij 4 foto 1 NL 026 rij 4 foto 2 NL 026 rij 4 foto 3

Nadat we een bezoek hebben gebracht aan de lokale ochtendmarkt gaan we verder naar Lampang. Na de lunch bezoeken we het olifantenziekenhuis waar zieke olifanten een goede plaats vinden en hopelijk snel herstellen (uniek in de wereld). Ook een bezoek aan de Baan Thung Kwiang markt. Deze markt staat bekend om zijn honderden soorten kruiden en gebakken en gebraden insecten. En dat niet alleen, alles wat springt, zwemt, beweegt, kruipt, rent, loopt, vliegt en/of zich op een andere manier voortbeweegt wordt hier wel te koop aangeboden. Het is dan ook een markt voor de lokale bevolking die ook heden ten dage nog gewend zijn aan deze culinaire gewoontes. Vervolgens rijden we in een klein uurtje verder naar Chiang Mai waar we in de loop van de middag zullen arriveren.
Overnachting in het Lanna Palace Hotel * * *.

Dag 06 Chiang Mai
Vandaag brengen we op verantwoorde wijze een dagje door bij de olifanten. We verlaten Chiang Mai en rijden richting jungle. Onderweg stoppen we bij een lokale markt om maaltijden in te slaan voor onze Jumbo’s. Even later arriveren we en merken we dat de olifanten het maar wat leuk vinden dat we zijn gearriveerd, het zijn immers warmhartige dieren. Na verwelkoming en kennismaking kleden wij ons om en gaan we der rest van de dag gekleed in een mahout (olifanten verzorger) outfit. Vervolgens een uitleg over de olifant in Thailand. Daarna geven we ze te eten en vervolgens beginnen we aan een wandeling door de velden en jungle. Eenmaal bij de rivier aangekomen is het tijd voor een verkwikkend bad. Samen met de dikhuiden gaan we de rivier in en voorzien we ze van een heerlijke wasbeurt hetgeen ze als echt aangenaam beschouwen. Even later laten we ze alleen “ploeteren” in het verkoelende water en nemen wij plaats op een eenvoudig bamboe plateau. Terwijl we van onze lunch genieten zien wij de olifanten in alle vrijheid in de rivier genieten. Vervolgens wandelen we weer terug en is het tijd geworden om afscheid te nemen. Daarana volgt de transfer naar ons hotel. Een interessante en leerzame dag ligt achter ons!

Dag 07 Chiang Mai – Sukothai – Wang Thong (ontbijt en lunch) 350 km
We verlaten Chiang Mai en rijden via een imposant berggebied naar Sukothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. We doorkruisen het autovrije park per fiets, een heerlijk relaxte manier om te genieten van de oude tempels, ruines en lotusvijvers. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. Lunch in een lokaal restaurant. In de middag is het nog een goed uur rijden naar Whang Thong waar we zullen overnachten in het Rain Forrest Resort dat is gelegen in een klein regenwoud aan de de Khek River.
Overnachting in het Rain Forrest Resort * * *.

Dag 08 Phitsanuloke – het bergmeer – Wang Saphung (220 km)

NL 026 rij 5 foto 1 NL 026 rij 5 foto 2 NL 026 rij 5 foto 3

Na het ontbijt beginnen we aan de tocht naar Noord – Oost Thailand en rijden we naar de provincie Loei (spreek uit Leuj), een van de mooiste provincies van Thailand en nog niet ontdekt door het grote toerisme. Via Lom Sak rijden we via een prachtige route, dwars door een impossant berggebied met prachtige vergezichten, naar het plaatsje Dan Sai. Daarna rijden we verder naar het bergmeer van Huay Krating en gaan we op een “huisjesraft” een “dobbertocht” op het meer maken en zullen we op het water tevens onze lunch nuttigen. Een zogenaamde longtailboot sleept het raft naar het midden van het meer waar we al “dobberend” en in alle rust zullen genieten van de prachtige omgeving. Moeten we even naar het toilet, dan hijsen we het vlaggetje en komt het bootje ons ophalen en weer terugbrengen. Willen we iets te drinken bestellen, dan hijsen we het vlaggetje weer en komt het bootje met gekoelde drankjes. Je zou er bijna een spel van kunnen maken.
Vervolgens bezoeken we “Monkey Mountain”. Zodra de apen ons zien komen ze nieuwsgierig naar beneden om te zien of we wat “lekkernijen” hebben meegenomen. Soms zijn het er wel honderden. Ook nemen we een kijkje bij het speciaal voor de apen aangelegde zwembad waar ze bij erg warm weer een voor een in “plonzen”. Daarna gaan we verder naar een Thaise boerderij waar we een BBQ zullen nuttigen en tevens overnachten. De boerderij is bereikbaar via een 2 km lang onverhard weggetje en ligt in alle rust op een afgelegen plek in de velden. Er is geen elektriciteit maar is “selfsupporting”. Zo pompt men bijvoorbeeld zijn eigen water en is het mooi om te zien hoe men zich hier in alles weet te behelpen. Na aankomst maken we samen met de Thaise boerenfamilie een korte wandeling over het land en zien we wat ze hier allemaal verbouwen. Zo zien we o.a. ananassen, chilipepers, papaya, koffie, cashewnoot, macadam ia, doerian, pomelo en jackfruit bomen en dadelpalmen. Daarna genieten we van de zonsondergang en worden de kaarsen, fakkels, kampvuur en BBQ ontstoken. De sfeer is heel uniek, romantisch zelfs, en de kans is tevens groot dat we honderden sterren zullen zien.
De overnachting brengt u door in een comfortabele safari tent die voorzien is van alle gemakken zoals een ruime prive badkamer met toilet en “open air rainshower” met warm water. De tenten zijn verder compleet ingericht en voorzien van o.a. een uitstekend 2 persoons bed en een zeer ruim terras met buiten zitje en 2 heerlijke schommelstoelen. Vanaf uw terras is het in de vroege ochtend in alle rust genieten van het ochtendgloren met wellicht een prachtige zonsopgang.

 

 

Dag 09 Fietsen in het boerendorp Wang Saphung

NL 026 rij 8 foto 1 NL 026 rij 8 foto 2 NL 026 rij 8 foto3

Een bijzondere dag staat ons te wachten! Om 09:00 beginnen we aan een fietstocht en gaan we door het dorp en langs de landerijen fietsen hetgeen een hele belevenis is. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops en overal zijn we zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning. Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek en overal worden we vriendelijk begroet. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt! Niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en hier gaat het leven dan ook zijn eigen gang. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer, alle stops meegerekend, 2,5 uur ( voor degene die niet kunnen fietsen zullen wordt ander vervoer geregeld).
Na de lunch, in een lokaal restaurant, in Nong Hin een bezoek aan het “Little Kunming” van Thailand, een uitgestrekt gebied met veel karst en kalksteen rotsen en miljoenen jaren oud zijnde grotten. We maken een korte wandeling langs de kalkstenen en gaan vervolgens per longtailtractor de berg op. Om van een adembenemend uitzicht te genieten lopen we via een (goede ) trap naar boven. Hiervandaan kijkt u uit over het karststeen gebergte dat miljoenen jaren oud is. In de loop van de middag arriveren we weer op de Sirila Farm.
Overnachting in een safaritent.

NL 026 rij 9 foto 1 NL 0266 rij 9 foto2 

foto 1 - Copy foto 2 - Copy foto 3 - Copy

Dag 10 Wang Saphung – Chiang Khan – Nong Khai (260 km)

11-1 11-2 11-3

Na het ontbijt rijden we verder naar Chiang Khan, een bijzonder leuk en authentiek dorp waar bijna alle huizen nog van hout zijn. Veel huizen liggen aan de rivier en hebben een prachtige ligging en uitzicht op de bergen van Laos. Ook staan in Chiang Khan de oudste en mooiste guesthouses van Thailand. Deze zijn volledig opgetrokken uit teakhout en uitstekend onderhouden. We “dwalen” even door het dorp, maken foto’s, en wanen ons soms in “lang vervlogen tijden”. Vervolgens maken we een 1 uur durende boottocht over de Mekong River en varen langs de oevers van Laos hetgeen hier is toegestaan. Tijdens de lunch heeft u een bijzonder mooi en imponerend uitzicht over de Mekong die volgens kenners hier op zijn mooist is. Daarna rijden we verder naar Nong Khai en volgen we de rivier waarbij we van tijd tot tijd van mooie panorama’s genieten. In Nong Khai brengen we een bezoek aan de Sala Keaw Ku beeldentuin. In deze tuin zien we een enorme collectie imposante beelden, waarvan sommigen meer dan 35 meter hoog, welke een mix tussen het hindoeïsme en boeddhisme ten toon geven. Het is daarom dat vele boeddhisten eigenlijk niet goed raad weten met deze, enigszins bizarre, beelden. Dat het stuk voor stuk kunstwerken zijn staat wel vast. Een bezoek aan de ze tuin is dan ook zeker de moeite waard. De beelden zijn in de jaren 70 gemaakt door de monnik Luang Pa Bunleua Surirat. Tijdens zijn werkzaamheden installeerde hij torenhoge luidsprekers en was voor hem Donna Summer zijn favoriete zangeres met de toenmalige wereldhit “Hot Shot” zijn favoriete nummer! Inmiddels leeft de monnik zelf al jaren niet meer bij deze kunstwerken en zou zijn “uitgeweken” naar Laos waar hij ook zou zijn overleden. Zijn werkzaamheden worden door volgelingen tot op heden ten dage nog steeds voortgezet waardoor deze imposante collectie zich meer en meer uitbreidt!. In de vroege avond gaat u naar het station en vertrekt u per slaaptrein naar Bangkok.

Dag 11 Bangkok – Hua Hin (225 km)
In de vroege ochtend arriveert u weer in Bangkok en volgt de transfer naar Hua Hin, een van de meest leuke badplaatsen van Thailand. De laatste dagen brengt u hier door in het Wannara Hotel * * *, op slechts enkele minuten lopen van het grote witte zandstrand en op 2 minuten van het gezellige centrum!

Dag 12 Hua Hin (ontbijt)
Dag ter vrije besteding.

Dag 13 Hua Hin (ontbijt)
Dag ter vrije besteding

Dag 14 Hua Hin – luchthaven Bangkok (onbijt)

Bovengenoemd programma is onder voorbehoud van programma wijzigingen. Enkele programma items zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Reissom

Vanaf € 1.429 ,–per persoon bij 2 personen (2pk)

Inclusief

  • Alle genoemde bezienswaardigheden/excursies en transfers
  • Entreegelden
  • Transport per deluxe airco minivan
  • Dagelijks ontbijt, 9 x lunch, 2 x diner
  • Treinticket Nong Khai – Bangkok op basis van 2e klas airco slaapplaats
  • Engels sprekende gids

Exclusief

  • Fooien
  • Overige uitgaven

Hoogtepunten van deze reis!

Deze reis heeft veel afwisseling en alles lijkt wel een hoogtepunt. Al enkele jaren een “best seller”.

Routekaartje

Bemind en Ongerept NL 130